PSD Diaspora şi votul românilor de pretutindeni

0 0
Read Time:57 Second

PSD Diaspora salută adoptarea Legii pentru modificarea şi completarea unor acte normative în materie electorală, care aduce modificări esenţiale, în ceea ce priveşte exercitarea dreptului la vot pentru românii din afara graniţelor, fiind reglementat atât votul extins, cât şi cel prin corespondenţă, se arată într-un comunicat remis AGERPRES de către preşedintele organizaţiei, Lilla Debelka.

Social-democraţii sunt optimişti în ceea ce priveşte schimbările pe care actul normativ le va aduce în procesul electoral.

„Ca urmare, românii din diaspora îşi vor putea exercita dreptul la vot, începând cu următoarele alegeri, pe durata a 3 zile, vineri, sâmbătă şi duminică. În cazul în care, la ora închiderii urnelor, mai există oameni în aşteptare în faţa secţiilor de votare, acestea vor putea rămâne deschise, în ultima zi, până la miezul nopţii.

În ceea ce priveşte votul prin corespondenţă, alegătorul cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate trebuie să se înregistreze ca alegător prin corespondenţă, alegătorii fiind înscrişi pe listele electorale permanente din străinătate, liste ce se întocmesc de Autoritatea Electorală Permanentă în format electronic şi sunt puse la dispoziţia Biroului Electoral pentru secţiile de votare din străinătate”, se arată în comunicatul de presă menţionat.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *